Lisa Enik - trauma-seksuologie-luisterlijn seksueel misbruik


Visie

Mijn naam is Lisa Enik Indrayani. Ik ben Traumaseksuoloog i.o. en
ik begeleid vrouwen op hun weg naar herstel na seksueel misbruik.

Seksueel misbruik

Seksueel misbruik laat diepe sporen na in je lichaam, geest en ziel. Het heeft een grote impact op je hele bestaan en identiteit. Het donkere geheim dat je met met je meedraagt weegt als een zware last op je schouders en beïnvloed nog altijd je dagelijks leven. De gevolgen zijn groot. Je ervaart grenzeloosheid, hebt regelmatig depressieve gevoelens en je verliest jezelf in verslavingen. Ook vreemdgaan en moeite hebben met machtsverhouding en het aangaan van relaties zijn enkele voorbeelden van de gevolgen.

Seksueel misbruik is grensoverschrijdend gedrag waarbij gebruik wordt gemaakt van leeftijds- of machtsverschil. Onder seksueel misbruik van meisjes wordt verstaan: seksuele contacten met een meisje onder de zestien jaar oud, die plaatsvinden tegen haar zin in waarbij zij het gevoel heeft (gehad) de seksuele contacten niet te kunnen weigeren en die op het moment van ondervraging
als negatief en onvrijwillig worden benoemd.

Trauma
seksuologie

In de traumaseksuologie onderzoeken we de verbinding tussen de schokkende ervaring en deseksualiteit. Deze verbinding ontstaat bij seksueel misbruik van een kind. De schade die hierbij wordt opgelopen hebben grote (na) effecten op de innerlijke structuur van het kind en beïnvloed zowel de persoonlijke als de seksuele ontwikkeling, welke in de volwassenheid nog waarneembaar en blijvend is tenzij de verbinding wordt losgemaakt zodat het kan helen.

Aanbod

De Luisterlijn 0909-0123 (€0,95/per minuut)
Praten over seksueel misbruik.
Speciaal voor vrouwen wiens leven is getekend door seksueel misbruik tijdens haar jeugd.
Een veilige plek, waar jij volledig anoniem je verhaal kunt delen tijdens een coachgesprek. Bepaal zelf hoe kort of hoe lang je praat, met veel of weinig woorden. Jouw stem wordt gehoord.

Openingstijden: elke maandagavond en donderdagavond van 19:00 – 22:00
Ik begrijp dat achter gesloten deuren vaak de zwaarste lasten worden gedragen.
Ik richt me op de kracht van het doorbreken van de geheimhouding, want ik geloof dat dit een cruciale eerste stap is op weg naar heling.
Jouw woorden zijn belangrijk om uitgesproken te worden!

Online coachgesprek
Een online coachgesprek komt overeen met De Telefoonlijn Praten over seksueel misbruik, echter bevind jij je dit keer niet in volledige anonimiteit. Er is minder afstand, ondanks dat het coachgesprek online plaatsvindt. Tijdens dit gesprek is het wederom mijn streven om voor jou een veilige setting te creëeren zodat jij vanuit vertrouwen, verbondenheid en rust jouw verhaal kunt delen.
Je zult je minder eenzaam voelen omdat ik jouw gevoelens van schuld en schaamte begrijp en erken. Tevens kunnen we samen in dit gesprek werken aan de obstakels die je ervaart door de gevolgen van seksueel misbruik.

1 op 1 begeleiding
Intensieve begeleiding.
Wat is er gebeurt? En wat zijn de gevolgen voor jou geweest?
We onderzoeken samen jouw gedragspatronen in zowel werk- als privé-relaties, die zijn ontstaan vanuit aanpassing.
Stap voor stap kom je dichter bij jouw kern. Wie jij echt bent.
Door middel van psychodrama en opstellingen worden jou handvatten aangereikt die je helpen om het seksueel misbruik te verwerken en een nieuw leven voor jou start.

Ik werk vanuit de Traumaseksuologie en Psychodrama (grondlegger Peter John Schouten) maar waar nodig combineer of vul ik aan vanuit mijn kennis en kunde als Vitaloog® en Ademcoach.

 

Ademsessie

Ik geloof in de diepe verbinding tussen lichaam en trauma. Zelfs als herinneringen niet bewust aanwezig zijn in het hoofd, worden ervaringen opgeslagen in de cellen can ons lichaam.
Tijdens een ademsessie begeleid ik je om uit je hoofd te stappen en diep in je lichaam te zakken.
Hier ontdek je waar opgekropte emoties zich hebben genesteld en vastgezet. Door gerichte ademtechnieken en het stimuleren van drukpunten op het lichaam, creëren we een ruimte waarin deze opgekropte emoties kunnen stromen en uiteindelijk uitgeademd kunnen worden.
Laat de kracht van de adem je begeleiden naar een plek van bevrijding en heling.

Spreker
Als Traumaseksuoloog i.o. en ervaringsdeskundige deel ik als gast mijn persoonlijke verhaal en spreek ik over seksueel misbruik via podcast/videocasts en geef ik op aanvraag interviews.
Mocht je mij willen boeken voor een spreekbeurt op het podium neem dan contact op met www.acupofambition.nl

Opleidingen

Traumaseksuoloog
Ademcoach
Systemisch werk met familieopstellingen
Vitaloog ®
NLP

Producten

Praktische informatie

Lisa Enik

Boterkarn 42
3223 LS
Hellevoetsluis

+31623976672
https://lisaenik.com
info@lisaenik.com
Linkedin Lisa Enik

Lisa Enik trauma seksuologie