Visie

Mijn naam is Bianca Koreman, thuis hadden we katten en geen honden, maar ik  vond als kind de hond van mijn opa fascinerend, een herplaatste Gordon Setter. Ik wist zeker dat ik later zelf ook een hond wilde. In 1993 begon ik na wikken en wegen aan een Golden Retriever (mijn partner wilde een Labrador, ik een Duitse herder, dus dan neem je een Golden Retriever?). Maar dat ras heeft dan toch wel mijn hart gewonnen en is gebleven.

In 2000 ben ik in het instructeurs vak gerold. Daar heb ik vooral zelf heel veel geleerd van alle mensen en verschillende honden op de training. Blijkbaar was elke hond en eigenaar is anders, en dus zijn de combinaties erg verschillend.

Zo kwam ik er ook achter dat er niet maar één standaardmethode is om een hond iets te leren. Om dit meer kracht bij te zetten, heb ik in 2004 mijn Kynologisch instructeurs diploma behaald. 

En na nog meer jaren lesgeven, waarbij je bazen leert hun honden te trainen en dingen te leren, merkte ik dat er ook veel vragen waren bij cursisten (en bij mijzelf) over het “waarom” een hond iets doet. Daarom ben ik de opleiding gedragstherapie voor honden gaan doen bij DogVision in 2014, en deze inmiddels ook met succes afgerond. 

Door een blessure van Caitlyn en door geluiden uit mijn omgeving en cursisten-kring over honden die moeten revalideren na operatie of blessure, bedacht ik mijzelf dat ook fysiek een belangrijk aspect voor honden en eigenaren is. Fysieke belemmeringen hebben tevens invloed op gedrag en op het leerproces van honden. Daarom heb ik recent de basisopleiding Fitness training hond afgerond, om ook dat aspect beter te belichten. 

Mijn kennis is een stuk completer geworden, maar klaar zijn we nog niet, er is nog zoveel te leren, dus ik zal deze pagina regelmatig updaten.

Verder woon ik samen met Rene en twee Golden Retriever teefjes; Caitlyn en Boogie en een Golden Retriever reutje; Ragnar. Hiermee volg ik zelf ook vele trainingen en ben ik ook in het veld en op wedstrijden te vinden.

Specifieke klacht gebieden

Behandelvormen

Door DogNosy worden er diverse trainingen verzorgd, zoals b.v. jachthondentraining en daarnaast is het mogelijk om maatwerk trainingen, groepstrainingen, workshops te verzorgen. 

Bij ons staat het hebben van plezier met je hond centraal. Gezelligheid én de ontwikkeling van de samenwerking tussen baas en hond staan voorop. Uiteraard werken wij met positieve methodes, waardoor zowel u als uw hond razendsnel leren!

Er zijn zoveel leuke dingen om met de hond samen te doen. Als u het lastig vind om te kiezen uit de verschillende sporten, dan is er de oplossing voor dit probleem; U wordt samen lid van Club DogNosy. 

Tijdens de trainingen van Club DogNosy combineren we gehoorzaamheid training met allerlei soorten hondensport en activiteiten, zoals apporteren, agility ofwel behendigheid, speuren, balans en coördinatie, rally-o, dogfrisbee en nog veel meer.

ONLINE PUPPY TRAINING 

 

Pups hebben juist in de begin periode extra aandacht nodig om een goede start te maken. Als gedragstherapeut weet ik het effect van een slechte socialisatie. 

Tijdens de Corona problematiek is er de mogelijkheid gecreëerd om de Training Online Puppy (TOP) te volgen, waarbij we de pups een goede basis kunnen bieden via een online training. 

Inmiddels is gebleken dat dit ook mogelijkheden biedt voor mensen met onregelmatige diensten, of als u iets minder ter been bent, of als u geen vervoer hebt…

Opleiding en training/cursussen

Praktische informatie

Kynologisch Adviesbureau Dog Nosy
Stuurboord 21
3181 NM Rozenburg
KvK 69933448

Natuurlijk kunt u mij bellen op 06-54325492 (WhatsApp is ook mogelijk).